Hacamatı, hacamat kursunda öğrenmek: 0532 456 2066

Avrupa ve Amerika da kuru kupa terapisi olarak bilinen, cildin doğrudan kupalanması ve kupaların cilt üzerinde kaydırılarak masaj uygulanması son derece yaygın bir işlem olduğu ifade edilmektedir.
Bu tanım aslında hacamatın yapılış tekniğini tarif eden bir tanımdır..Genel olarak hacamatın iki temel öğesi vardır;

1-Epidermal kesilen

2-Epidermal kesilerin negatif basınç altında tutulması,Hacamat, tarihsel ve kültürel gelişim içerisinde uygulama farklılığı gösterse de Çin tıbbından İslam Tıbbına kadar birçok tıp geleneğinde ilk sırada yer almış bir uygulamadır.

Hacamat, Hacamat Kursu, Hacamat Semineri, Hacamat Eğitimi ve Hacamat Derslerinde ANAHTAR Kelimeler: hacamat enstitüsü, hacamat akademisi, bilimsel hacamat akademisi, türkiye hacamat akademisi, ismek hacamat kursu, sağlık bakanlığı hacamat kursu, bilimsel hacamat semineri, bilimsel hacamat sertifikası, bilimsel hacamat derneği, bilimsel hacamat kursu, bilimsel hacamat eğitimi, bilimsel hacamat dersi, hacamat günleri, hacamat takvimi, hacamat noktaları, hacamat kupası, hacamat kursu, hacamat sülük, hacamat seti, hacamat sülük kursu, hacamat seti, hacamat sülük kursu, hacamat sitesi, hacamat sülük tedavisi, hacamat sülük günleri, hacamat sülük malzemeleri, hacamat sülük fiyatları, hacamat tedavisi, hacamat tedavi noktaları, hacamat tedavi merkezi, hacamat dersi, hacamat sülük dersi, hacamat kursu istanbul, hacamat kursu ankara, hacamat kursu adana, hacamat kursu izmir, hacamat kursu kayseri, hacamat kursu mersin, hacamat kursu bursa, hacamat kitabı, tıbbi hacamat kitabı, tıbbi hacamat kursu, tıbbi hacamat dersi, tıbbi hacamat eğitimi, tıbbi hacamat seti, tıbbi hacamat sertifikası, hacamat kalemi, hacamat kliniği, hacamat üniversitesi, hacamat dershanesi, hacamat bilimi, bilimsel hacamat derneği bu alandaki anahtar kelimelerdir..

Dünyadaki diğer tarihsel bilim insanlarına göre de,bu iki şart hacamat için mutlaka sağlanmalıdır.

İSTANBUL-Hacamat ve Sülük KURSU-HACAMAT AKADEMİSİ-Tel:0532 456 2066

Hacamatın ekipmanları cam kupa, steril bistüri ve gazlı bez olarak ifade edilirken; vücutta 4 ana bölgede ”HACAMAT”ın uygulamasının yapıldığı belirtiliyor. Hacamat uygulaması yapan uzmanlar,bu bölgeleri yukarıdan aşağıya sırtın iki kürek kemiği arası,bel bölgesi, kuyruk sokumu, dizin etrafı ve kafa bölgeleri olarak tanımlıyor.

Bilimsel olarak hacamat konusunda yüzlerce uluslararası araştırma yapılmış ve yayınlanmıştır. Bu araştırmalar sayesinde hacamatın etki mekanizması konusunda birçok bilgi edinmekteyiz.Hacamat ile  tedavide amaçlananın; uygulatmada bulunan kişinin kan dolaşımını hızlandırmak, kandaki toksinleri attırmak, kan damarlarındaki tıkanmaları açtırarak kılcal damarlardaki kirli kanın yenilenmesi sayılırken;bu yöntem ile vücudun belli bölgelerine kupa vurulup küçük kesikler atılarak kılcal damarlardaki kirli kanın dışarı atılmasının amaçlandığı uzmanlarca ifade ediliyor.