Hacamatla tedavi …70 hastalığın şifası hacamatta!

70 hastalığın şifası hacamatta!..Hacamat İslam ülkelerinde çok yaygın. Ama Çin’den Almanya’ya, Malezya’dan Kanada’ya, Arap dünyasından Avustralya’ya kadar bütün dünyada kullanılan alternatif bir tedavi yöntemidir ”Hacamatla tedavi…”..

Hacamat tedavisi başlangıcı:Önce, bardak vb. den oluşan kupa kan alınacak yere vakumlanıyor, orayı havasız bırakıp uyuşturuluyor. Aynı yerler neşterle et ile deri arası 2 veya 3 milim çiziliyor. Sonra kupa neşterlenen yere tekrar vakumlanıyor..Böylece kılcal damarlardan kan gelmeye başlıyor. Bu uygulama genellikle üç defa tekrarlanıyor. Kupa tedavisi yaklaşık 20-25 dakika sürüyor. Ortalama 300-350 gram kadar kan bu yöntemle çıkarılıyor.

Hacamat’la alınan kan:Hacamat, sebebi belli bir hastalığın tedavisi olmaktan ziyade, kan fazlalığının, vücutta meydana getirdiği rahatsızlıkları gidermek için kullanılan bir tedavi usûlüdür. Hacamat’la alınan kan temiz kan değil, kirli, koyu, pıhtılaşmış, derinin altındaki uyuşuk kan denilmektedir.

Alınan kan, damardan değil deriden alınır. Hacamat’la pıhtılaşmış koyu kan alınınca, vücuttaki kanın akışkanlık özelliği artar ve dolaşımı kolaylaşır.

Hacamata başlangıçta deri hafifçe bir neşter ile çizilir ve üzerine ağzı geniş bir cam kavanoz kapatılarak emici gücün etkisi oluşturulur ve kirli kan vücuttan çıkarılır.

Bu yöntem, vücudun değişik yerlerine uygulanmakta ve hasta organa yakın yerler özellikle tercih edilmektedir.


HACAMAT AKADEMİSİ EĞİTİM SEMİNERLERİ VE KURSLARI İLE TAMAMLAYICI TIP KONUSUNDA BİLGİ ALIN VE KATILIMCI SERTİFİKASI İLE GÜNÜNÜZÜ DE ANLAMLANDIRINIZ..
Tıbbi Hacamat uygulamasında kullanılan malzemenin hijyenik olması gerekir.

Tıbbi hiçbir yan etkisi olmadığı için HACAMAT tamamen doğaldır. Hiçbir acı vermez ve iz bırakmaz.

Hacamatın uygulandığı aynı gün iyileşme görülür ve vücutta rahatlama olur. En hızlı tedavi usûlü olduğu uygulayıcılarca ifade edilmektedir.. Hacamatla tedavi binlerce yıldır uygulanan en eski tedavi usûlü olup, günümüzde de Asya, Afrika ve Uzak Doğu Ülkelerinde yaygın olarak uygulanmaktadır. Müzmin birçok hastalığın hacamat’la tedavi olduğu tecrübeyle sabittir.Avrupa da da son yıllarda tamamlayıcı olarak tanımlanan alternatif tıp olarak uygulanmaya başlanmıştır.

Hacamat tedavisi ile kanın incelmesi, kandaki alyuvar yoğunluğunun azalması işlemi..

İngiltere’nin başkenti Londra Milli Hastanesinde ve Kopenhag Kraliyet hastanesinde tıbbi hacamat’la ilgili  araştırmalar yapıldı. Bu araştırmalar sonrasında kirli kanın alınması ile, koyu kanı bulunan hastaların beyinlerinden geçen kan akışının hızlandığı, kanın incelmesiyle, kandaki alyuvar yoğunluğunun azaldığı, hemoglobin seviyesinin düştüğü, böylece kalbin beyne daha rahat pompalama yaptığı tespit edildiği ifade edilmekte.. Bu araştırmalarda, kan akışının artmasıyla insanın ataklığının da fark edilir derecede arttığı görüldüğünü söyleyen araştırmacılar hacamatın hastalıklara karşı kan aldırmanın koruyucu bir rol oynayabileceğini bu araştırmalarda ortaya koymuş oldular..