hacamat sertifikası nedir, nasıl ve nereden alınır, şartları nelerdir?

Hacamat ve sülük gibi geleneksel ve tamamlayıcı tıp tedavilerini, Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikası bulunan hekimlere ve uygulama merkezlerine yaptırılmasının gerektiği yetkililerce ifade edilirken; aklımıza hacamat sertifikası nedir, nasıl ve nereden alınır, şartları nelerdir? gibi sorularda geliyor.
Tamamlayıcı tıp sertifikalı eğitim programı verme konusunda
Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulama merkezleri tarafından
eğitimler verilmekte olup,kurs süresini tamamlayan tıp doktoru ve diş tabipleri sertifikalarını sağlık bakanlığı onaylı olarak alabilmektedirler.

HACAMAT AKADEMİSİ EĞİTİM SEMİNERLERİ VE KURSLARI İLE TAMAMLAYICI TIP KONUSUNDA BİLGİ ALIN VE KATILIMCI SERTİFİKASI İLE GÜNÜNÜZÜ DE ANLAMLANDIRINIZ.

HACAMAT AKADEMİSİ EĞİTİM SEMİNERLERİ VE KURSLARI İLE TAMAMLAYICI TIP KONUSUNDA BİLGİ ALIN VE KATILIMCI SERTİFİKASI İLE GÜNÜNÜZÜ DE ANLAMLANDIRINIZ..

Tamamlayıcı tıbbın DİĞER SAHALARI OLAN refleksoloji, müzik terapi, osteopati, proloterapi, apiterapi, mezoterapi, homeopati, fitoterapi ve akupunktur ile larva, hi̇pnoz, sülük, kupa ve ozon uygulamaları alanlarındaki tüm sertifikaları yasa gereği sadece tıp doktorları ve diş tabiplerinin alabildiği ifade edilirken; SAĞLIK BAKANLIĞI’nın standardı yayımlanmış olan sertifikalı eğitim programlarının kişi başı eğitim ücret tavanı 2019 yılı için ise henüz yayınlanmamış olup, kişi başı eğitim ücretleri, belirlenen kişi başı eğitim tavan ücretini aşmamak koşuluyla geleneksel ve tamamlayıcı tıp sertifikalı eğitim programı verme konusunda
Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulama merkezleri tarafından
eğitim başlamadan önce bu kurslara iştirak edecek kursiyerlere bildirilmektedir.